Πώς μεταφέρω ένα wordpress στο espivblogs;

Να αποσαφηνίσουμε ότι το espivblogs λειτουργεί κι αυτό με WordPress. Επομένως αυτές οι οδηγίες καλύπτουν και τη μεταφορά ενός blog στο espivblogs σε ένα νέο blog στο espivblogs. Θεωρούμε εδώ, όμως, για λόγους συνεννόησης ότι το παλιό blog είναι στο wordpress, ενώ το καινούργιο στο espivblogs.
Η μετάφορά ενός blog τύπου wordpress σε espivblogs γίνεται πολύ εύκολα! Καταρχάς θα πρέπει να κατεβάσεις το περιεχόμενο του blog σου τοπικά στον υπολογιστή σου. Αυτό γίνεται ακολουθώντας τα εξής βήματα:
1.Από τη περιοχή διαχείρισης του blog στο wordpress, πήγαινε στο Tools -> Export (Εργαλεία -> Εξαγωγή)
2.Εκεί διάλεξε “All content” (“Τα πάντα”) ή μόνο το περιεχόμενο που θες να μεταφερθεί. Μετά, πάτα “Download export file” (“Μεταφόρτωση αρχείου εξαγωγής”) και αποθήκευσε το αρχείο στον υπολογιστή σου.
3.Μπορείς να αποσυνδεθείς, αν θες, από το wordpress. Στη συνέχεια συνδέσου στο espivblogs με τους κωδικούς σου. Αν δεν έχεις ακόμη λογαριασμό για blog στον espiv, κάνε αίτηση από εδώ Θα σου απαντήσουμε το συντομώτερο 🙂
Αφού συνδεθείς στο espivblogs και από την σελίδα διαχείρισης, επιλέγεις Plugins και από τον κατάλογο που θα δεις επιλέγεις WordPress Importer και πατάς Activate. Αφού ενεργοποιηθεί το κατάλληλο plugin, επιλέγεις Tools->Import και στην συνέχεια WordPress. Πατάς το Browse και επιλέγεις το xml αρχείο που είχες αποθηκεύσει με το περιεχόμενο του blog σου. Στην συνέχεια πατάς το κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή” και αυτό ήταν!

Σημείωση: Αν οι οδηγίες αυτές είναι ελλειπείς ή πεπαλαιωμένες, στείλε μας στο mail τεχνικής υποστήριξης, support [παπάκι] espiv [τελίτσα] net, για να τις διορθώσουμε. Ή ακόμα καλύτερα, μπορείς να μας στείλεις τις δικές σου οδηγίες και να τις ανεβάσουμε εδώ! 🙂