Εξουσία vs ονείρου

Το κράτος για άλλη μια φορά απέδειξε ότι κάθε φωνή ελευθερίας, κάθε μορφή ελεύθερης έκφρασης, κάθε έκφανση αυτοοργάνωσης καταστέλλεται και οι φορείς
φυλακίζονται. Η Βίλα Αμαλίας για το κράτος και για τους συνεργάτες τους στην περιοχή, τους νεοναζί, αποτελούσε ένα εμπόδιο, ένα ζωντανό αγκάθι στην εξάπλωση του λόγου μίσους, του φόβου.

Με γελοία αφορμή, δήθεν διακίνηση ναρκωτικών και μετά από ανώνυμη καταγγελία, έσπευσαν να σαρώσουν και να σκοτώσουν ένα από τα πιο δραστήρια κύτταρα της περιοχής. Οι πολιτικές συζητήσεις, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα χωρίς αντίτιμό, ενοχλούσαν και συνεχίζουν να ενοχλούν κάθε φιλήσυχο πολίτη κάθε «κάτοικο».
Η βιομηχανία κατασκευής ενόχων την ίδια στιγμή έπιασε δουλειά. Τα ΜΜΕ αναπαράγουν το λόγο των μπάτσων, λέγοντας ψέματα, κατασκευάζοντας δράκους, τρομοκράτες, εγκληματίες. Οι δικαστές έρχονται να συμπληρώσουν το τρίγωνο ποινικοποιώντας τα άδεια μπουκάλια. Δεν θα περίμενε τίποτε άλλο κανείς από γερασμένα κεφάλια γεμάτα αστικές κατασκευές με άδεια καρδιά για τον άνθρωπο.

Τώρα τα κάθε λογής φασιστοειδή θα βγουν να δηλώσουν περιχαρείς για την αποκατάσταση της τάξης. Η ανομία πατάχτηκε και το έθνος κοιμάται πιο ήσυχο. Όλα δουλεύουν ρόλοι για τους ιερείς της νομιμότητας. Τα πράγματα είναι απλά: για όλα φταίνε οι αναρχικοί, οι αριστεροί, οι μετανάστες, οι οροθετικές πόρνες, οι φτωχοδιάβολοι και ποτέ τα αφεντικά και τα τσιράκια τους. η ανομία είναι κίνδυνος. Άλλωστε η επίθεση σε οποιοδήποτε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα έγινε νομιμότατα. Νόμιμο είναι να διαμαρτύρεσαι και παράνομο να αντιστέκεσαι. Αυτό είναι ο κόσμος των αφεντικών. Η νομιμότητα τους δεν είναι παρά η βία μιας οικονομικής ελίτ.

Αυτό που δεν πρόκειται οι εξουσιαστές και οι φασίστες να καταλάβουν ποτέ είναι ότι η ελευθερία δεν φυλακίζεται. Βίλα Αμαλίας είναι οι άνθρωποι και όχι το κτήριο. Βίλα Αμαλίας είναι οι συλλογικές κουζίνες , οι πορείες αλληλεγγύης, ένα μήνυμα στον τοίχο.
Η Βίλα Αμαλίας θα είναι πάντα μπροστά τους. Η Βίλα Αμαλίας είναι αυτό που φοβούνται.

Ελευθερία στη σκέψη, ελευθερία στο λόγο

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους