newsletter #06

-SPAM email που ζητανε κωδικους
ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ESPIVΑΔΕΣ… ειναι πολυ σοβαρο!!!!!! κοσμος παει και δινει κωδικους σε οτι spam-βλακεια του ερχεται. το ξαναλεμε, δε δινεται κανενα κωδικο απο το email σας σε κανενα και πουθενα. ουτε καν σε εμας…
προσπαθουμε να περιορισουμε αυτα τα σπαμ, αλλα δεν ειναι τοσο απλο, ουτε ποτε μπορουν να κοπουν τελειως.. οποτε ξανα : ΔΕ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ EMAIL ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!!!!!!!! οσοι τη πατησατε ηδη, αλλαξτε κωδικο αμεσα… αν εχετε προβλημα επικοινωνηστε με την ομαδα..

– Αλλαγές κωδικών
Καλό θα είναι να μη χρειάζεται να μας το θυμίζει κάποιος άλλος, αλλά να έχουμε στο νου μας να αλλάζουμε τους κωδικούς σε ό,τι διατηρούμε διαδικτυακά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε email, κωδικους διαχειριστών σε λίστες/φόρουμ/blog, κλπ. Αν δεν έχετε αλλάξει ποτέ κωδικό σε υπηρεσία του espiv, τώρα ήρθε η ώρα!!!! Για βοήθεια επισκεφθείτε τη σελίδα οδηγιών στο https://espiv.net/howtos/1.

– Λίστες & ελληνικά
όσοι έχετε πρόβλημα στη διαχείριση των λιστών (σας βγαίνουν όλα “κινέζικα”), παρακαλούμε αλλάξτε τη γλώσσα στα αγγλικα. απο το https://lists.espiv.net/cgi-bin/mailman/admin/ONOMA_ΛΙΣΤΑΣ/?VARHELP=language/preferred_language αλλάζουμε τη γλώσσα απο Greek που έχει, σε “Αγγλικα (ΗΠΑ)” που θα φαινεται με ερωτηματικα και πατατε το κουμπι με τα -επισης- ερωτηματικα απο κάτω. . υπάρχει πρόβλημα με το encoding των ελληνικών και δεν υπάρχει εύκολη λύση. τα ελληνικά θα απενεργοποιηθούν σε λίγο καιρό. αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, θέλετε οδηγίες κοκ, επικοινωνείτε μαζί μας.

– Mailing list archives
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες αλλαγές που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες όσον αφορά τις mailing list. Οι λίστες από μόνες τους κρατάνε αρχέιο των συνομιλιών και των συνημμένων αρχείων. Λόγω χώρου που καταναλώνουν, δυσκολίας στο backup που κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και για λόγους ασφαλείας αποφασίσαμε να διαγράψουμε το αρχείο αυτό. Το αρχείο αυτό υπάρχει μέσα στους φακέλους της λίστας και δεν επηρεάζει ότι έχει σταλθεί ήδη στους προσωπικούς λογαριασμούς. Αν θέλετε να κατεβάσετε το αρχείο των συνομιλιών για να το έχετε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας αυτό γίνεται μέσα από το
administration της λίστας. Θα προβούμε σε αυτή την κίνηση σε περίπου δύο βδομάδες ώστε να κατεβάσετε αν θέλετε τα αρχεία αυτά.

– Αναβαθμίσεις στα φόρουμ συζητήσεων (smf)
όσοι διατηρούν φόρουμ συζητήσεων καλό θα είναι να προχωράνε στις όποιες αναβαθμίσεις τους ενημερώνει στο admin κομμάτι. ειδικά για τα ανοιχτά/δημόσια φόρουμ, είναι πολύ σημαντικό. Θα βρείτε οδηγίες στο https://espiv.net/howtos/forum. Αν παρουσιαστούν δυσκολίες, επικοινωνείστε μαζί μας από τη φόρμα αναφοράς προβλήματος https://espiv.net/bug_report.

– Backups
Προληπτικά, παρακαλούμε τους χρήστες των υπηρεσιών του espiv να κρατάνε τακτικά backups. Για βοήθεια, επισκεφθείτε τη σελίδα οδηγιών στο https://espiv.net/howtos/1.

– Νέα πιστοποιητικά ασφαλείας espiv.net & espivblogs.net
Μας πείσανε να γίνουμε ρεβιζιονιστες και να αλλαξουμε certs 🙂 τελικά περάσαμε σε εμπορικά πιστοποιητικά και έτσι πλέον όλες οι σελίδες *espiv.net και οι *espivblogs.net έχουν πιστοποιητικό που είναι αποδεκτό απο το 99% των browsers. αυτό σημαίνει ότι δε σας γκρινιάζει πια ο Mozilla ή ο Chrome όταν επισκέπτεστε μια ασφαλή σελίδα του espiv. αν σε καποια σελίδα μας, εξακολουθεί να διαμαρτύρεται, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας… η αλλαγή πέρασε και στα email του espiv. για οσους χρησιμοποιούν καποιο mail client σα το thunderbird, ισχύουν τα ίδια με τους browsers. δε θα πρέπει να σας ρωτάει πλέον για αποδοχή πιστοποιητικού στη σύνδεση με τον imap/smtp του espiv.

– Πλανήτης espiv.net
στο espiv.net συντηρειται τα τελευταια χρόνια και ένας “πλανήτης”, μια σελίδα με τα τελευταία νέα (rss) απ’ όλα τα σαιτ που φιλοξενούνται στο espiv.net. επειδή ο όγκος έχει γίνει πολύ μεγάλος τελευταία -και ο χρόνος μας ελάχιστος-, η ανανέωση (=αναζητηση των σελιδων και προσθηκη τους εκει) δε θα γίνεται πλέον όπως πριν. όποιος δε βλέπει τη σελίδα του στο πλανήτη ( http://planet.espiv.net) μπορεί να επικοινωνεί με την ομάδα διαχείρισης για να προστεθεί (ή να αφαιρεθεί αν δε θέλει…). στέλνετε σε ένα email προς το support@espiv.net, το τίτλο της ιστοσελίδας (π.χ. Espivblogs) και το σύνδεσμο (link) απο το rss feed με τις δημοσιεύσεις της σελίδας (π.χ. http://espivblogs.net/feed ).