Πως μεταφέρω το joomla site μου στα espivblogs

Η μεταφορά του περιεχομένου ενός site Joomla γίνεται σχετικά εύκολα με το plugin “FG Joomla to WordPress”.Τα  βήματα που χρειάζεται να κάνουμε είναι τα εξής:

1) ενεργοποιούμε το plugin “FG Joomla to WordPress”.

2) απο το διαχεριστικό μενού του espivblogs(Dashboard) πάμε Tools -> Import -> Joomla (FG). Αν δεν έχουμε blog στο espiv, κάνουμε αίτηση από τη φόρμα φιλοξενίας https://espiv.net/form/

Χρειαζόμαστε τα παρακάτω στοιχεία απο το config του site :

$user = ‘$dbusername’; Username
$password = ‘$dbpassword’; Password
$db = ‘$db_name’; Database
public $dbprefix = ‘$dbprefix_’; Joomla Table Prefix**

3) αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεια παραπάνω, πατάμε ένα “test connection” να δουμε ότι όλα είναι σωστά και μπορούμε να συνδεθούμε στη βάση του joomla. Aν μας βγάλει ότι όλα οκ, προχωράμε με το import παρακάτω,

4) Αφού διαβάσουμε προσεκτικά  & επιλέξουμε τις επιλογές που θέλουμε για το import του περιεχομένου, πατάμε την αντίστοιχη επιλογή.
– Το import μπορει να τρέξει όσες φορές θέλουμε. Υπάρχει και επιλογή να καθαρίζει το περιεχόμενο πριν ξανατρέξει, οπότε μπορούμε να δοκιμάσουμε περισσότερες απο μια φορές, ωστόσο η μεταφορά θέλει λίγο χρόνο, ιδίως αν το έχουμε βάλει να καθαρίζει το περιεχόμενο πριν τρέξει. Αν κατα την διάρκεια της μεταφορας σας πετάξει σε σελίδα error, κάντε ένα refresh. Θα πρέπει να φορτώσει ξανά.
– για οποιαδήποτε προβλήματα, κοιτάμε εδώ πρώτα : https://wordpress.org/plugins/fg-joomla-to-wordpress/faq/
Επισης δώστε προσοχή στην περιγραφή της μεταφοράς εδώ https://wordpress.org/plugins/fg-joomla-to-wordpress/ .
Aν δε βρούμε λύση σε αυτά, ενημερώνουμε το espiv μέσω της φόρμας καταχώρησης προβλήματος (https://espiv.net/bug_report/ ) ή μεσω μεηλ στο support@espiv.net.

5) Αν έχουμε τελειώσει με τη μεταφορά του περιεχομένου τελειώνουμε εδώ. Απενεργοποιουμε το plugin, για να μην μένουν τα στοιχεία της παλιάς βάσης αποθηκευμένα.
Αν υπηρχε κάποιο domain στο joomla που θέλουμε να κρατησουμε, ειδοποιούμε το espiv όπως παραπάνω, για να κάνει τις απαραιτητες αλλαγές και να καταργήσει το παλιό joomla σαιτ.

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση του σαιτ, προφανώς και θα είναι αρκετά διαφορετική και θα πρέπει να αφιερώσετε κάποιο χρόνο για να οργανώσετε μενού και κατηγορίες, ωστόσο στη φάρμα του espivblogs, έχουμε εγκατεστημένα πολλά plugin και διάφορα theme, και λογικά θα μπορειτε να διαλέξετε ένα theme κοντά σε αυτο που θέλετε.
Στη φάρμα τις επιπλέον εγκαταστάσεις plugin/themes τις κάνουμε εμείς και αν χρειάζεστε κάτι το οποίο δεν ειναι ήδη εγκαταστημένο, επικοινωνείτε.

** Σημείωση: καλύτερα τα στοιχεία να τα συμπληρώνει ο espiv για joomla site που φιλοξενεί ήδη.
αν το joomla site ειναι σε αλλο provider, θα πρεπει να ζητήσετε/έχετε τα παραπανω στοιχεία για να προχωρήσετε.