Cybrigade – Eπανασύσταση της πολιτικής συνέλευσης

Ο κινηματικός server espiv δημιουργήθηκε το 2008 ως μια πρωτοβουλία συντροφισσών και συντρόφων, οι οποίοι και οι οποίες αποφάσισαν να στήσουν ένα εγχείρημα αυτοοργανωμένων υποδομών, αναγνωρίζοντας τον ψηφιακό κόσμο ως ένα ακόμη πεδίο μάχης ενάντια στην καταπίεση και τον έλεγχο, την επιβολή και την παραπλάνηση. Από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και σε αυτό το διάστημα εκατοντάδες συλλογικότητες και άτομα εμπιστεύτηκαν την κινηματική υποδομή για την φιλοξενία των blog και των email τους.

Aπό τότε, η cybrigade, η συλλογικότητα πίσω απο τα espiv.net/espivblogs.net/squat.gr ανανεώθηκε στην σύνθεση των μελών, διευρύνθηκε, συρρικνώθηκε, εμπλούτισε τη δομή, πρόσθεσε υπηρεσίες, αφαίρεσε άλλες. Με λίγα λόγια ακολουθήσαμε την πορεία πολλών ομάδων και συλλογικοτήτων, οι οποίες δεδομένων των συνθηκών, της εκάστοτε συγκυρίας και των δυνατότητων των μελών τους, δραστηριοποιούνται σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αρκετά, λίγο ή καθόλου.

Πριν απο δύο περίπου χρόνια, τα μέλη της cybrigade αποφασίσαμε να αναστείλουμε την λειτουργία της πολιτικής συλλογικότητας, για λόγους εσωτερικής αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης του εγχειρήματος, αλλά συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να συντηρούμε την υποδομή, στο μέτρο των δυνατότήτων μας και προχωρώντας σε μια σειρά τεχνικών λύσεων οι οποίες αποσκοπούσαν στην όσο ήταν δυνατόν απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Σε μια τέτοια συγκυρία, η οποία κράτησε και κρατάει πολύ περισσότερο απο όσο είχαμε αρχικά εκτιμήσει, είχαμε την καταστολή του server τον περασμένο Μάιο από την πρυτανεία του Παντείου. Περισσότερα για εκείνη την περίοδο μπορεί να διαβάσει κάποια/ος στα παρακάτω κείμενα:

Ανακοίνωση σχετικά με την αδυναμία πρόσβασης στο espivblogs.net

Κάλεσμα δράσεων αλληλεγγύης στον server του espiv.net

Επανασύνδεση του server του espiv.net – ενημέρωση από τις σημερινές παρεμβάσεις στο Πάντειο

Τα γεγονότα αυτά καθώς και η συγκρότηση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον espiv, οι δράσεις της οποίας πέτυχαν και την επανασύνδεση του server, ενεργοποίησαν ένα νέο κύκλο συζητήσεων μεταξύ μας και ανέδειξαν την ανάγκη επανασύστασης της πολιτικής συνέλευσης.
Είναι για όλους και όλες προφανές ότι χωρίς την έμπρακτη αλληλεγγύη των συντρόφων και των συντροφισσών, η επανασύνδεση του server θα ήταν αδύνατη.

Είναι για εμάς ξεκάθαρο ότι αυτοοργανωμένες δομές όπως τα espiv.net/squat.gr και άλλες αντίστοιχες του εξωτερικού, είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να υπάρχουν, να ανανεώνονται και να εμπλουτίζονται. Είναι ακόμη απαραίτητο να βρισκόμαστε απέναντι σε εταιρίες κολοσσούς οι οποίες διαμεσολαβούν την επικοινωνία και τις σχέσεις μας, χρησιμοποιούν τα δεδομένα μας για να αυξάνουν τα δυσθεώρητα κέρδη τους, και καταλήγουν όργανα επιτήρησης και ελέγχου των εκάστοτε κρατικών μηχανισμών.

Cybrigade || espiv.net/squat.gr